Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. Rész:

 

Kép Író:Stephanie Meyer

Cím:Twilight[Alkonyat]

Kiadás dátuma:2008 november 27

 

 

 

 

 

Tartalom:Mersz szeretni? Az életed árán is
Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ideköltözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik.
Hanem Ő...
Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik...

Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!


Világsiker! Ne állj ellen, az Alkonyat úgyis leszáll!

 

 

2. Rész                            Író:Stephanie Meyer

Cím:New Moon[Újhold]

Kiadás dátuma:2009

 

 New Moon - Újhold          

Rossz hold kelt föl?

Bella mer szeretni.

Az élete árán is.

De Edward elhagyja, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. Az indián Jacob barátsága ébreszti tetszhalálából a lányt, s a jó barát egyre közelebb kerül a szívéhez, noha Bella képtelen elfeledni az aranyszemű fiút.

S miközben különös, hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, a földgolyó túloldalán Edward...

Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?

3.Rész:

Író:Stephanie Meyer

Cím:Eclipse[Napfogyatkozás]

Kiadás dátuma:2009

              

Eclipse - Napfogyatkozás (kemény borítós)

Őrizd a percet!
Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán.
Elmúlt az alkonyat, elmúlt az újhold.
De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója?

Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfényragyogása?
Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet.

Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között...
A nagy kérdés: mit érdemes túlélni?

A Twilight saga folytatódik...
A Hold megbűvöl. A Nap talán sosem hűl ki.

Merj álmodozni! Az álmok nem fogynak el..
 

 

4.Rész:

Író:Stephanie Meyer

Cím:Breaking Dawn[Hajnalhasadás]

Kiadás dátuma:2010

Breaking Dawn - Hajnalhasadás (kemény borítós)
 

  "Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?"

Amikor Bella Swan ráébred, hogy visszavonhatatlanul beleszeretett egy vámpírba, az élet hirtelen veszedelmesen izgalmas lesz számára: tündérmese és rémálom keveréke. Mivel érzései két irányba rángatják: - szenvedélyesen szerelmes Edward Cullenbe, ugyanakkor mély barátság fűzi Jacob Blackhez, a vérfarkashoz -, viharos, küzdelmekkel és lemondásokkal teli évet tudhat maga mögött, míg végre eljut a végső fordulópontig. Rövid időn belül döntenie kell: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik. Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele. Amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek. Lehetséges, hogy most, amikor Bella élete szövetének különböző szálai - amelyeket először az Alkonyatban követhettünk, majd az Újholdban és a Napfogyatkozásban kísérhettük figyelemmel szétbomlásukat és elszakadásukat -, úgy tűnik, készek újra egyesülni, éppen most fognak megsemmisülni... végleg?

Az Alkonyat-saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek, amely olvasók millióit bűvölte el, minden titkára és rejtélyére.
       

 

Stephanie Meyer többi könyve:

Cím:The host[A fogadó]

Kiadás dátuma:2009  

The Host

Melanie Stryder hajlandó elhalványul. A föld már betört egy faj veszi át a fejében, hogy az emberi házigazdák miközben testük ép, és a legtöbb az emberiség megadta magát.
Vándor, a hódító "lélek", aki kapott Melanie testét, ismerte a kihívásokat élő belsejében egy emberi: az elsöprő érzelmek, a túl élénk emlékek. De volt egy nehéz Wanderer nem számíthatnak: a korábbi bérlő a testét megtagadó lemond birtokában eszébe.
Melanie megtölti a Vándor gondolatait látomásai az ember szeret, Melanie - Jared, egy ember, aki még él bujkál. Nem sikerült elkülöníteni magát a testébe a vágyak, a Wanderer vágyik a férfi, akit soha nem találkozott. Mivel a külső erők, hogy a Wanderer és Melanie hajlandók szövetségesei, elindultak, hogy keressen az ember mindketten szerelem.
   

 

Cím:Mindnight Sun

 

http://hollywooddame.com/wp-content/uploads/2009/01/midnight-sun-cover-possibility-1.jpg

Az Alkonyatban játszódó történetet, melyet a főhősnő Bella elbeszélésben követhetünk figyelemmel, nem mindennapi módon újra meg szerette volna írni, de ezúttal Edward szemén keresztül. Ennek a címe Midnight Sun lett volna. Valószínűleg meg fog jelenni, annak ellenére, hogy 2008 augusztusában hatalmas botrány kavart a tény, hogy a félig kész könyvet egy ismerőse kiszivárogtatta és feltöltötték azt az internetre. Stephenie Meyer nyilatkozatában kijelentette, hogy mélységesen csalódott, és egyelőre abbahagyja az írást és inkább a családjával tölt több időt. Az első elkészült 12 fejezetet ő maga is feltette honlapjára, és elnézést kért a rajongóktól, hogy csupán a nyers formát olvashatják, és nem a végleges, igényesebb változatot.

Forrás: Wikipédia

 

 
 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.